Förändringar

Nu är det dags att försöka förnya bloggdesignen. Därför kan det komma att se lite lustigt och/eller annorlunda ut här varje gång du kommer hit.

Sova tillsammans

Som jag berättat förut så sover Alice och Sigge för det mesta var för sig. Ibland ligger de på samma ställe fast en bit ifrån. Härom dagen låg de alltså tillsammans och sov. Nu längtar jag bara tills alla katterna sover tillsammans.


Bemärk skillnaden i storlek på dem.




Läs även andra bloggares åsikter om

Världens bästa tv-program!!

Jaa, i och med dessa bilder är det väl bevisat - AVF är världens bästa tv-program!



Alice är visserligen intresserad av många program men Sigge har aldrig visat ett sådant fanatiskt intresse förut.



Till dig som missat poängen: AFV står för America's Funniest Videos och visas på kanal 5 på vardagkvällar.



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

7 månader

Idag var vädret såpass fint att det var skönt att vara ute. Nu på hösten är det så mycket dofter överallt av förmultnande växter och som katt blir man försiktig när man känner obekanta dofter. Alice och Sigge är fortfarande lite fega ute och går inte så långt utan håller sig till vårt område. Lukas är barnvakt. Han sitter vid sidan om de båda och tittar på vad de gör.


Närmaste grannfastighet har en stor tomt som är spännande. Vad som är spännande vet jag inte för tomten ligger lite ovanför vårt område och ovanför min ögonhöjd, men det är väl småfåglar eller något annat som rör sig antar jag.

Lukas på bilden har fått syn på något men det var tydligen inget speciellt för strax efter gick han därifrån.





Läs även andra bloggares åsikter om ,

Nära närbilder

Min kamera är inte så jättebra men ibland försöker jag mig på att ta närbilder på katterna. Blixten är ganska stark och reflekteras ofta så bilden blir för ljus.

Dessa två nytagna bilder är ju i alla fall fina, tycker jag. Eller vad tycker du?





Ny familjemedlem



Det här är Tippen. Han är sex veckor gammal och flyttade hem till oss igår. Ebon har varit ensam i nästan ett år sedan hans bror Tasse lite oförsiktigt blev stora katten Lukas första byte.

Vi hade våra funderingar på om det skulle gå bra att sätta ihop en ensam vuxen hane med en liten ej könsmogen hane. Jag har frågat runt på flera ställen och en del har sagt att det går bra bara man håller dem isär några timmar så att de får lukta på varann.

Sagt och gjort. Tippen fick vara i en liten transportbur inne i stora buren. Omedelbart började Ebon att "skaka galler" på transportburen och den lille satt innanför och pep. Efter en stund tappade Ebon intresset så när två timmar gått tog jag mod till mig och drog av locket på transportburen. Lille Tippen tittade ut och Ebon gick fram och de luktade på varandra, nos mot nos. Så gick Ebon sin väg - så intressant var det. Men när Tippen kröp ur transportburen så kom Ebon fram igen och de luktade, nos mot nos. Inget mer hände! Men efter en stund började Ebon springa efter Tippen - han ville helt enkelt lukta i rumpan på honom, antagligen för att könsbestämma.



En timme senare låg båda två sammankurade i en hög och Ebon putsade lille Tippen. Inte trodde jag att det skulle gå väl!

Alice och Sigge blev som vanligt nyfikna och bästa platsen att beskåda de två små liven är ju naturligtvis från ovan. Åter igen måste jag påpeka att Ebon inte blir skrämd när katterna ligger ovanpå buren. Han sträcker sig ofta uppåt för att nå att lukta på dem.





Läs även andra bloggares åsikter om ,

RSS 2.0