Ailurofilens kattfilmer

Du har väl inte missat att jag numera har en blogg med mina filmer på katterna!


Klicka på bilden för att komma till filmbloggen!

Fjorton veckor

Ja jädrar, nu har hon lärt kattungarna att kicka boll!
Njae, inte riktigt. Det gäller att vara snabb med kameran när de leker med varann och då kan det bli så här kul.



M-husses säng är kul att vara i för den är så hög.



Som sagt - man kan sova var som helst och hur som helst.



I värmen som vi har nu är det skönt att ligga på marken, där är det lite svalare.




Tolv veckor

Nu är kattungarna vad man kallar leveransklara. En kattunge måste vara minst tolv veckor innan den lämnar sin mamma för att komma till ett nytt hem. Men det är ju inga problem hos oss eftersom båda ska stanna här, i sin trygga hemmiljö.

Inte så mycket har hänt de två senaste veckorna. De växer så smått och undersöker i stort. ALLT ska undersökas - ofta, till och med när "mamma" tömmer lådorna.



De går mycket gärna ut, först är de försiktiga men sedan far de som jehun över gräsmattan för att sedan stilla sig lite och undersöka, undersöka... För så små individer finns ju så mycket smått att undersöka, allt från en blomma i gräsmattan som rör sig lite i vinden eller en insekt till en skithög i rabatten.







Får man inte gå ut kan man ju ligga på klösmöbeln och titta ut. Att det är lite trångt spelar ingen roll.



Alla katter sover mycket, det vet ju alla kattägare. Men jag undrar om inte kattungar - och även människoungar - sover djupare än vuxna dito. En drygt 11-veckors Sigge sover gott tillsammans med en drygt 11-års M-husse.


Tio veckor

Nu börjar kattunge-utseendet att försvinna. Alice's päls är inte lika lurvig och hon ser mest ut som en miniatyr av en vuxen katt. Sigges päls är fortfarande lurvig och eftersom han är lite större än Alice så ser hon ännu mindre och smalare ut än för några veckor sedan.

De går gärna ut och båda är så försiktiga, så försiktiga. De går inte längre än till tomtgränsen - ännu. För säkerhets skull har de fått halsband med telefonnummerlapp på. Stora katten Lukas är lycklig när kattungarna är ute för då kan han leka med dem. På grund av sin skygghet kommer han nämligen inte gärna in utan har valt att vara ute dygnet runt nu under sommaren.











Som du vet kryper katter gärna in på de mest konstiga ställen för att sova. Som kattägare måste man alltid vara försiktig och se sig för innan man sätter sig på något bylsigt, som i det här fallet en fleecetröja innehållande en kattunge.




Ähum, ja... bilden talar för sig själv. Katter är inte vackra när de ska till att gäspa.



RSS 2.0