Moses bor inte här längre

Moses har flyttat ifrån oss. Anledningen till det är att Lukas behöver ha lugn och ro omkring sig.

Sedan flera månader tillbaka har Lukas haft problem med att han bajsar löst. Han äter nu foderallergi-mat och medicin och får absolut inte äta någon annan mat eftersom hans tarm är så känslig. Varje gång katterna ska få mat måste vi passa så att Lukas inte tar av Moses mat. Moses ska heller inte äta av Lukas specialmat.

Lukas är en orolig katt och blir lätt stressad. Han är också ganska feg av sig. Moses är en lekfull och dominerande katt. Varje gång Moses vill leka med Lukas så springer Lukas undan därför att han inte vill, varpå Moses springer efter. Även vid andra tillfällen drar sig Lukas undan från Moses men får inte vara ifred.

Lukas vill oftast vara ute, och han väljer till och med att sova ute i sin ombonade låda under hammocken, även nu när vi har snö och ett par minusgrader - allt för att få vara ifred för Moses. Det passar bra eftersom Moses inte gärna går ut.



Nu har Moses kommit till ett kattälskande hem där han kommer att bli bortskämd med kärleksfull omsorg och god mat.

Kanske kan vi längre fram i år, när Lukas har blivit frisk och mår bra, skaffa oss en liten kattunge - en kattunge som Lukas kan uppfostra och forma.

anna

Gömma katten

Att katter gillar att krypa in i trånga utrymmen vet de flesta. Men såhär?!

image50

image51

Lukas

Favoritsovplatsen - mjukt och varmt.

image49

Moses

Favoritsovplatsen - mjukt och ombonat.

image48

I affären...

Det här hade jag hoppats slippa få se!

image47

Regler om papperspåsar

Inuti papperspåsar bor påsråttan. De är små och har kamouflerat sig i samma färg som påsen, så de är mycket svåra att få syn på. Men du kan lätt höra de prasslande lätena de ger ifrån sig när de kilar runt i påsen. Vad som helst, inklusive att strimla påsen, kan göras för att döda den.

Obs! Om du ser en annan katt som jagar påsråttan, är det tillåtet att göra en smygattack som vanligtvis slutar med en storslagen dragkamp.

image46

RSS 2.0